Nashville zoekt een gouden mandje

Heeft een nieuw mandje gevonden!!

Wij zijn tot de trieste conclusie gekomen om onze Nashville te laten herplaatsen

 

Nashville is een prachtige, lieve, grote (42+kg) intacte, zwarte oudduitse herder reu in de puberteit. Geboren 15-09-2021

Er zijn tal van redenen die ervoor hebben gezorgd dat de situatie is zoals hij is.

Verhuizing: 

Ons leven heeft ongepland een andere wending genomen en dat zorgt voor een onbalans die Nash niet ten goede kwam We hebben zowel in ons oude huis als in ons nieuwe huis lang in de rommel gezeten, waardoor zijn “eigen plek” steeds veranderde.

Operatie aan mijn voet:

Waardoor we langere tijd niet toe kwamen aan wat hij nodig had (zoals training).

Onregelmatig rooster van mijn man:

Hij is weken wel en niet thuis, hier kan Nashville maar niet aan wennen, slaat als hij weggaat soms een maaltijd over.

Mijn mentale welzijn:

Ik verkeer al langere tijd niet in goede doen.

Het resultaat is dat hij mij/ons niet ziet als zijn baas en altijd “aanstaat”, we hebben ook 3 katten waarvan hij er 1 continu achterna zit. We proberen ze nu deels gescheiden te houden, maar dat is bijna ondoenlijk. Hij is erg aanhankelijk en ook wel jaloers op aandacht naar anderen (mens en dier), wordt dan ondeugend om de aandacht zijn kant op te krijgen.

Hij loopt netjes aan de lijn (gentle leader). Hij kan los (mits je de omgeving goed in de gaten houdt) en vindt spelend trainen erg leuk. Hij wil alles wel voor je doen, maar soms valt het voor mij/ons niet mee om contact met hem te krijgen/houden.

Hij is erg lomp in zijn gedrag bijvoorbeeld naar kinderen, maar is zich van geen kwaad bewust. Hij heeft duidelijk gevoel voor humor begrijpt bijvoorbeeld het concept verstoppertje en draagt graag spelend zijn riem onderweg naar huis. Hij brengt de post, als je mazzel hebt in je handen, laat het ook wel een halverwege vallen , maar sloopt het niet. 

Hij gedraagt zich super bij de dierenarts en ook mag jij, maar bijvoorbeeld ook onze katten, bij en aan zijn eten en/of speeltjes komen. 

Hij heeft de vervelende gewoonte om uit te vallen naar andere honden (hij wil spelen) en wij krijgen dit niet onder controle. Tijdens de lessen voor reactieve honden liet hij dit gedrag niet zien. Daar was hij het braafste hondje van de klas, maar ook erg onzeker. In de GG-lessen is hij duidelijk meer op zijn gemak.

Volgend jaar worden wij allebei 60 jaar en moeten tot ons grote verdriet concluderen dat een hond als Nashville voor ons te hoog gegrepen is. Het nieuwe baasje van Nashville moet wel “weten wat hij doet”. Nash kan hier blijven tot er een geschikt onderkomen is gevonden. 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------

Op deze pagina treft u honden aan die een definitief goed tehuis zoeken. Zodra wij op de hoogte zijn van herplaatsings-honden worden deze hier met foto en informatie over de betreffende hond(en) vermeldt.

Als u een herplaatser heeft, of juist zoekt, kunt u bij ons terecht.

Informatie over een herplaatser of u heeft een herplaatser, neem dan contact op met ons via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Over het algemeen zijn dit volwassen honden.

Heeft u interesse in één van deze honden en kunt u een hond een definitief goed huis bieden, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Herplaatsing.Gelieve in uw e-mail te vermelden in welke hond u geïnteresseerd bent. Wij kunnen u dan in contact brengen met de eigenaar.

Heeft u een hond die u wilt herplaatsen, stuur dan een e-mail naar de afdeling herplaatsing voorzien van een foto (indien aanwezig), uitgebreide informatie over de hond en reden van herplaatsing.

Zoekt u een herplaatser, probeer dan in een e-mail te omschrijven wat u zoekt.

Wij kunnen natuurlijk niet garanderen dat wij een herplaatser kunnen vinden, of een goed baasje voor een herplaatser hebben, maar wij zullen onze uiterste best doen.

De NODHV is niet verantwoordelijk voor de opgegeven informatie over de herplaatsers, daar wij deze informatie niet hebben kunnen controleren.